30948
Pozostałe zbiory
W koszyku
Kuchnia śląska : jodło, historia, kultura, gwara / Marek Szołtysek. - Rybnik : Śląskie ABC, cop. 2003. - 112 s. : il. (w tym kolor.) ; 31 cm.
W książce znajdziesz opis bogatej tradycji śląskiego stołu. To oryginalna książka kucharska, gdzie przepisy pełne są zdjęć każdego etapu przyrządzania potrawy. Przeczytasz tutaj o śląskich serwetach, biksach, głodzie, świniobiciu, kropelniczce, świyncelniku, szpajzie, siemieniotce, kołoczu, dzikim szałocie, ciaper-kapuście, fazanie w galotach, no i oczywiście o śląskich kluskach, modryj kapuście, roladach...
Status dostępności:
Wypożyczalnia Lędziny
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 1
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej